Werkwijze

Onze werkwijze

Stap voor stap

Na overlijden belt u de huisarts, deze zal het overlijden vaststellen en de overlijdenspapieren bij u achterlaten. Deze formulieren zijn nodig voor het doen van aangifte van overlijden bij de betreffende gemeente.

Pas wanneer u eraan toe bent, belt u ons. Dit hoeft zeker niet meteen of binnen het uur, neem hiervoor de tijd. Koester de momenten om nog even met elkaar samen te zijn, er komt de aankomende dagen een hoop op u af.

Met elkaar bespreken we wat op dat moment nodig is en goed voelt; de dagen van afscheid en de uitvaart. Omdat het uw afscheid is, is het belangrijk de rust en ruimte te nemen om keuzes te maken. Elke dag is er persoonlijk contact en krijgt het afscheid steeds meer vorm. Met oog voor detail en een luisterend oor begeleiden wij u, zodat u straks met een goed gevoel terugkijkt op het afscheid.

Na de uitvaart nemen wij contact met u op om het nagesprek in te plannen. Het wordt als prettig ervaren elkaar weer even te zien en terug te kijken op het afscheid. Als mens blijven we betrokken.  

In geval van overlijden, staan wij u met liefde bij.