Uitvaartwensenspel

Het uitvaartwensenspel brengt mooie gesprekken op gang

Spelenderwijs in gesprek gaan over wat er mogelijk is op het gebied van uitvaarten. Wat wil ik zelf eigenlijk, beslis ik alles zelf of laat ik de keuze bij mijn nabestaanden? Door het uitvaartwensenspel met elkaar of onder begeleiding te spelen, wordt in een ontspannen sfeer ontdekt wat de mogelijkheden zijn bij een afscheid. Daarbij worden mensen bewust van elkaars voorkeuren, aldus Petra van Valburg-Wammes – uitvaartbegeleider bij Paeonia.

Ophemert – Cathelijne de Vries heeft het uitvaartwensenspel in 2012 ontwikkeld als eindopdracht van haar opleiding tot uitvaartbegeleidster. In 2014 overleed Cathelijne aan de gevolgen van kanker. Haar familie heeft ervoor gezorgd dat de wens van Cathelijne werd vervuld. Wat een mooi eerbetoon aan haar dochter. Het doel van dit spel is bewust worden van je uitvaartwensen en op een luchtige manier met elkaar in gesprek gaan over de dood.

Dit prachtige spel is een waardevolle aanvulling op mijn dienstverlening en ik deel het graag met anderen (families, hospices, inloophuizen, zorginstellingen etc.). Er is nog zo weinig bekend over de vele mogelijkheid rondom afscheid en dat terwijl er in een paar dagen tijd vele persoonlijke keuzes gemaakt moeten worden. Het geeft rust bepaalde wensen vast te leggen. Paeonia Uitvaartbegeleiding biedt het spel (incl. uitvaartwensenboekje) gratis te leen aan.

Meer weten? Neem gerust contact op:
06-22 12 48 62
info@paeonia-uitvaartbegeleiding.nl