Kennismaken

 Petra van Valburg – Wammes

Als uitvaartbegeleider neem ik mezelf het vak in. Ik ben een mensenmens en blijf dicht bij mezelf. Naast dat ik betrokken en toegankelijk ben, heb ik een praktische levenshouding. Geniet van alles om me heen en zorg met liefde en aandacht voor mijn gezin en de mensen om mij heen.

Bij Meander Uitvaartopleidingen te Zwolle heb ik de opleiding tot Uitvaartbegeleider gevolgd en succesvol afgerond. Daar heb ik naast de praktische en organisatorische kant van regelen van uitvaarten met name ook geleerd wie ik ben, en wat ik aan levenservaring meeneem het vak in.   

Over Paeonia

In 2002 overlijdt, na een kort ziekbed, mijn lieve mams. Kort daarna, 2 jaar en 2 maanden, overlijdt op zijn prachtige eiland Texel mijn lieve papa. Twee lieve schatten van mensen die nog midden in het leven stonden. Bij de mooiste momenten uit mijn leven, die toen nog moesten komen, waren zij niet bij. Weg veilige thuisbasis….

Jaarlijks in mei, op mijn verjaardag, kreeg ik pioenrozen uit eigen tuin, Na het overlijden van mijn vader heb ik de struik meegenomen en deze heeft een plekje gekregen in onze tuin in Ophemert. Nu word ik ieder jaar in mei verrast door de schoonheid van deze bloem en denk ik met veel liefde en warmte aan mijn lieve ouders. De naam Paeonia (de Latijnse benaming voor pioenroos) Uitvaartbegeleiding heb ik gekozen als eerbetoon aan hen, mijn ouders, Jopie en Pietje. 

Het overlijden van mijn ouders heeft mij dus ook iets heel moois gebracht! 

Mijn visie

Toen mijn ouders kwamen te overlijden, heeft onze familie in relatief korte tijd twee uitvaarten moeten regelen. Beide uitvaarten waren erg verschillend in mijn beleving. Door mijn eigen ervaringen, weet ik wat de waarde is om nabestaanden en juist ook kinderen te betrekken bij het organiseren van een mooi, uniek afscheid. Samen een uitvaart vormgeven welke past bij de overledene en nabestaanden. En hier ook de tijd voor nemen. want hoe cliché ook: rouwen kent geen tijd.
 
Ik wil mensen kennis laten nemen van de mogelijkheden die er zijn rondom het afscheid nemen. Door goed te luisteren en mijn intuïtie te gebruiken, weet ik waar ik nodig ben en kan ik inspelen op wensen, zowel voor als achter de schermen.