Laatste verzorging

De laatste verzorging

De persoonlijke, laatste verzorging is altijd een bijzonder moment waarvoor we rustig de tijd nemen. U mag het lichaam van uw dierbare zelf wassen en aankleden of we doen dit samen. Uiteraard kunt u dit stukje ook aan ons overlaten. Wij doen dit met alle respect en eventueel in uw bijzijn.

We bespreken waar de opbaring plaatsvindt. Kiest u voor een thuisopbaring, dat kan op bed, in een kist (mand of wade) of opbaarplank. Deze opbaarplank kunt u zien als tijdelijk voordat het lichaam in de kist wordt overgelegd. Fijn toegankelijk en minder confronterend. Kiest u als omhulling een wade, dan kan een zelf aangeschafte opbaarplank ingezet worden. Dit ter vervanging van een kist.

Meestal wordt het lichaam gekoeld door middel van een koeling onder het lichaam, een lichte balseming is ook een optie. Een koeling is dan niet nodig. De laatste verzorging en eventuele balseming van het lichaam kan thuis in vertrouwde omgeving plaatsvinden.

Misschien heeft u niet de mogelijkheid om thuis op te baren, dan kiezen we een geschikt uitvaartcentrum, zij beschikken vaak ook over een 24-uurskamer.

In geval van overlijden, staan wij u met liefde bij.